×

Error

[OSYouTube] Alledia framework not found
0
0
0
s2smodern

DISCURS DEL PRESIDENT ELECTE, JOSEP MARIA RECASENS, A L’ASSEMBLEA DE SOCIS.

Benvolgudes consòcies, benvolguts consocis,

Ara fa més d’un any, en Josep Gili em va demanar de veure’ns. Ens vam trobar, em va explicar que, per motius personals, ell no tornaria a presentar candidatura i em va preguntar si jo estava disposat a presentar-m’hi.

La veritat es que sempre havia pensat que algun dia em presentaria a president del Centre; que, si els socis confiaven en mi, em tocaria retornar al Centre una part del molt que m’ha donat en aquesta vida. A mi i a la meva família.

A alguns de vosaltres us ho he dit personalment. Hagués preferit presentar-m’hi en un altre moment. Avui encara sóc el director general de Comerç de la Generalitat i la veritat és que hagués preferit un moment de càrrega professional més lleugera. Però en aquesta vida les coses passen quan passen, no quan un vol que passin. És avui quan toca fer el pas endavant.

Crec que sóc home de conviccions profundes i de decisions fermes, però, si hagués tingut o m’hagués quedat algun dubte, aquest dubte me l’hauria esvaït del tot l’amplíssim suport que vosaltres, sòcies i socis del Centre, heu volgut donar a la meva candidatura. Més de dues centes signatures de suport. I em consta que han quedat amigues i amics que haguessin volgut signar i que no van ser a temps de fer-ho. En tot cas, moltes gràcies per una tan gran manifestació de confiança que a mi i a tot el meu equip ens honora i ens compromet.

També a aquells que no van voler donar suport a la candidatura els vull donar les gràcies. Expressen unes recances legítimes. Serà responsabilitat meva esvair-los aquestes recances. Ni represento cap grup, ni estic en contra de cap grup ni de ningú. Només estic a favor del Centre. Estigueu segurs que assumiré el càrrec amb la voluntat de ser un president al servei de l’entitat, dels socis i sòcies de l’entitat, de tothom sense excepció.

Avui és un dia important per a mi. En aquest moment, voldria compartir amb vosaltres experiències i sentiments. Unes experiències i uns sentiments que molts de vosaltres podríeu explicar d’una manera semblant.

Jo vaig conèixer la Marta, que serà la principal damnificada per la meva dedicació al Centre, en aquesta casa. El Centre va ser per a nosaltres el lloc de trobada, com ho ha estat, al llarg de generacions, per a molts matrimonis de sòcies i socis. També el Centre ha estat i és important per a la meva filla Núria. Aquest fet dona fe del caràcter familiar del Centre.

Quan em plantejo què ha estat el Centre en la meva vida, sento que el Centre m’ha fet feliç. Que gràcies al Centre he viscut experiències fantàstiques, gratificants.

Al Centre hi he trobat gent extraordinària, que, amb la seva iniciativa i dedicació, han fet possibles aquestes experiències. Alguns sou en aquesta sala. D’altres, malauradament, ens han deixat, però me’n queda el record inesborrable. Un record que gairebé tots vosaltres compartireu per sempre.

Però el Centre també ha estat molt important per a mi en l’aspecte relacional i en l’adquisició de valors. Crec sincerament que el Centre m’ha fet millor en molts aspectes, tant humans com culturals.

Estic segur que tots vosaltres podeu dir, també, que el Centre ha estat molt gratificant i molt valuós en la vostra vida.

Recordo una sobretaula. Jo parlava de les coses que fèiem al Centre i vaig explicar un projecte en el qual en aquell moment estava implicat. Una de les persones que hi era em va preguntar despectivament: “I, de tot això, què en treus?”. Li vaig donar un fragment de la resposta que Jesús li donà al diable quan el temptà en el desert, segons ens explica l’Evangeli de Sant Mateu: “L’home no viu sols de pa”. Em va semblar que era una resposta que hi esqueia força. També em va venir al cap una altra resposta, que vaig callar per prudència. És una frase atribuïda a Francisco de Quevedo, que posteriorment va ser popularitzada per Antonio Machado: “Todo necio confunde valor y precio”.

Aquesta és la funció del Centre. Ajudar-nos a obtenir i a gaudir d’aquells béns que no són materials però que ens són també necessaris: fer família, fer amics, transmetre valors, transmetre cultura, posar a l’abast de les poblenovines i dels poblenovins un lleure sa, gratificant, positiu i proactiu.

Aquests són els objectius per als quals el Centre va ser fundat ara fa cent cinc anys. Uns objectius que segueixen essent plenament vigents. Aquest és l’objectiu que hem de mantenir per tal que el Centre continuï aportant això mateix a moltes generacions futures.

Per això estimo el Centre com l’estimeu tots vosaltres.

Pel que ens ha donat, pel que ens dóna, pel que volem que doni als nostres fills i als nostres néts.

El Centre som tots nosaltres. El Centre són tots aquells que ens han precedit i també els que vindran.

Per això assumir la presidència del Centre és una gran responsabilitat. És rebre un gran capital, amb un gran valor històric, però també amb un gran valor de present i amb un gran potencial de futur. La nostra entitat és plena de vida, plena d’activitat, plena de gent de totes les edats. També plena de jovent, que és la nostra major fortuna d’avui.

Aquesta realitat ufanosa del Centre que avui rep la Junta entrant que encapçalo no hagués estat possible sense l’esforç entusiasta i desinteressat de totes les persones que al llarg dels 105 anys han format part de les Juntes Directives de l’entitat. Han estat moltes les sòcies i els socis que hi han participat.

Permeteu-me, arribat aquest punt, que demani un reconeixement per a tots els membres de totes les Juntes i que el personalitzi en els dos presidents del Centre que són avui aquí. Josep i Xavier, si us plau, si voleu venir. Per en Josep Gili, per en Xavier Oliver, per a tots els expresidents de l’entitat i per a totes les persones que han format part de les seves Juntes, us demano ara un fort aplaudiment.

Permeteu-me, per acabar, que us parli de la propera Junta del Centre. He volgut fer una junta que integrés, al mateix temps, renovació i continuïtat. Aquesta voluntat, i la combinació i distribució de càrrecs que en resulta, és la causa que algunes persones que han format part de la Junta que finalitza el seu mandat no formin part, també, de la nova Junta. A aquestes persones els vull expressar el meu reconeixement i afecte personal. També us demano per a elles un fort aplaudiment.

Demano ara que vinguin al meu costat a mesura que les vagi esmentant, les persones que integraran la nova Junta Directiva des de l’inici:

En primer lloc els membres de la candidatura i, per tant, elegits per l’Assemblea:

-       Gemma Novo, vicepresidenta d’acció social.

-       Josep Navarro, vicepresident de gestió dels espais.

-       Tomàs Giol, secretari.

-       Joan Giménez i Roger, tresorer.

-       Anna Bedmar, vicesecretària i responsable de l’arxiu.

-       Montserrat Mirabet, vicetresorera i comptadora.

També les persones que seran nomenades vocals, d’acord amb el que preveu el segon paràgraf de l’article 15 dels Estatuts, que faculta el president per completar la Junta Directiva amb la designació d’un nombre de vocals mai superior al nombre de càrrecs directius elegits per Assemblea. Aquestes persones són:

-       Jordi Asensio, com a vocal adjunt a Presidència.

-       Andreu Aldea, com a vocal de Manteniment.

-       Maria Jové, com a vocal de Comunicació Virtual.

I també, si us plau, els delegats de les seccions:

-       Toni Olivé, delegat de la Secció de Teatre.

-       Antoni Roig, delegat del Cor.

-       Marta Ponsa, delegada de l’Esbart.

-       Rosa Maria Lorda, Delegada de la Secció d’Activitats Diverses.

-       Carolina Albés, Delegada de la Secció de Foment d’Activitats Culturals.

Benvolgudes companyes i benvolguts companys de la nova Junta Directiva del Centre: us encoratjo, des d’ara, a treballar de valent per tal que aquesta casa sigui la casa de totes les sòcies i els socis, no el reducte d’uns quants, sinó una casa on tothom trobi un motiu per venir-hi. Us encoratjo a treballar per tal que siguem una entitat viva i activa, oberta al barri, a la ciutat i al país. Us encoratjo a cuidar la nostra pedrera de gent jove. Els joves són ja un valuós present del Centre i són també els directius del futur. Us encoratjo a preservar i a defensar les profundes arrels cristianes i catalanistes de la nostra entitat.

Avui els nostres antecessors ens lleguen una entitat forta, una entitat de la qual tots ens podem sentir orgullosos. Tenim la gran responsabilitat de mantenir i d’incrementar aquest llegat per lliurar-lo, quan arribi el moment, a les noves generacions de sòcies i de socis que ens hauran de succeir.

Benvolgudes amigues i amics consocis, gràcies per la vostra companyia, gràcies pel vostre suport. Farem honor a la vostra confiança.

Visca el Centre!

 Josep Maria Recasens, President